Adó 1 %

Nyugati Egyházkerület

Evangélikus.hu

Biblia

Online hittan

Facebook

Ökumené

Számlaszámunk

Heti Luther - Hatalmasokat döntött le trónjukról

„Figyelj csak! Mária nem azt mondja, hogy Isten összetöri a trónokat, hanem, hogy ledönti róluk a hatalmasokat. Azt sem mondja, hogy lent hagyja a kicsinyeket, hanem, hogy felemeli őket. Mert amíg a világ világ marad, kell hogy legyen felsőbbség, kormányzat, hatalom, és trónusoknak is lenniük kell. De, hogy ezeket rosszra és őellene használják, azt nemtűri sokáig. Nem tűri, hogy az igazakkal jogtalanul és erőszakkal bánjanak. Nem tűri, hogy másoknál többre tartsák magukat ahelyett, hogy hatalmukat Isten félelmére, az ő dicsőségére, a jog védelmezésére használnák. A történelemben tapasztaltak megmutatják, hogyan hoz elő Isten egy birodalmat, és buktat meg egy másikat.”

 

Bővebben: Heti Luther - Hatalmasokat döntött le trónjukról

Heti Luther - Az evangéliumról

"Most újból visszatérünk az evangéliumra, amely nem egyféleképpen ád nekünk tanácsot és segítséget a bűn ellen. Isten kegyelme gazdagon árad: Először a hirdetett igében, amelyben a bűnök bocsánata hirdettetik az egész világnak. Ez az evangélium igazi szolgálata. Második a keresztség, harmadik az oltári szentség, negyedik a kulcsok hatalma és a testvéri beszélgetés és a testvéri vigasztalás."

Bővebben: Heti Luther - Az evangéliumról

Heti Luther - A házastársak kötelességéről

"A házasságban mindkét félnek tennie kell a kötelességét, ami jutott rá. A jövedelmet a férjnek kell szereznie, az asszonynak meg kell tartania. Ezért az asszony a férjét gazdaggá teheti, de a férj a feleségét nem. Mert a megtartott pfennig értékesebb a megszerzettnél. Így tehát a jó gazdálkodás a legjobb jövedelemszerzés."

 

Bővebben: Heti Luther - A házastársak kötelességéről


A Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség honlapja. Készítette: Németh Róbert © Minden jog fenntartva.