Perselypénz

Evangélikus.hu

Biblia

Adó 1 %

Nyugati Egyházkerület

Online hittan

Facebook

Ökumené

Kilométer számlálás - Népszámlálási gyaloglás - futás - kerékpározás felajánlás

Vállalni a vallási hovatartozást a népszámláláson. Figyelemfelhívó kilométerszámlálás.

 

A felajánlásokat ebben az online táblázatban lehet rögzíteni.

 

"Vállalni a vallási hovatartozást a népszámláláson. Erre kívánta felhívni a figyelmet futással Zsugyel Kornél zalaegerszegi evangélikus lelkész és Bérces Edit ultramaratonista és Düh László gyülekezeti tag csütörtökön. A lutheri reformáció évére, 1517-re utalva tettek meg a 15 kilométeres, 170 méter szintemelkedést jelentő távot Luther szobrától indulva és ide visszatérve. Zsugyel Kornél szólt arról is, hogy facebookos csoportjuk, az Evangélikus kilométer-számlálás októberben, tehát a népszámlálás hónapjában a hívek által úszva, sétálva, futva, kerékpáron, rolleron megtett kilométereket összegzik bízva abban, hogy lesz legalább annyi, ahány evangélikus él az országban; százezernél többre tehető a számuk."

 

A Zala Hírlap vonatkozó, Vállalni a vallási hovatartozást a népszámláláson című cikke itt elérhető.

Felhívás

Kedves Testvérek!

 

Presbitériumunk döntése értelmében templomunk felújítását tervezzük. Erre azért van szükség, mert a tetőhéjazat elöregedett… A beruházáshoz igyekszünk minél több külső forrást elnyerni, de fontos az is, hogy mi is áldozatot hozzunk, és így önrészünk is legyen. Az elmúlt időszakban 2.670.000,- Ft adományt gyűjtöttünk össze, amit nagyon köszönök.

A munka elindításához el kell érnünk az 5.000.000Ft adományozási összeget. Vagyis még 2.330.000 Forintot kell összegyűjtenünk.


Kérek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten támogassa célkitűzésünket. Ne engedjük, hogy őseinktől kapott örökségünk állaga leromoljon!
Adományokat banki átutalással, csekken befizetve vagy a pénztárosunknak átadva tudunk tenni. Ha valaki vállalkozóként, vállalkozásként adományoz erre a célra, akkor igazolást tudunk kiállítani, mely a vállalkozás költségeinél figyelembe vehető.

 

Üdvözlettel: Zsugyel Kornél lelkész

 

zalaegerszeg evtemplom

Buzdítás adományozásra

Kedves Testvérek!

 

Presbitériumunk döntése értelmében templomunk felújítását tervezzük. Erre azért van szükség, mert a tetőhéjazat elöregedett… A beruházáshoz igyekszünk minél több külső forrást elnyerni, de fontos az is, hogy mi is áldozatot hozzunk, és így önrészünk is legyen. Az elmúlt 2 hónapban 600.000,- Ft adományt gyűjtöttünk össze, amit nagyon köszönök.


Kérek mindenkit, hogy lehetőségeihez mérten támogassa célkitűzésünket. Ne engedjük, hogy őseinktől kapott örökségünk állaga leromoljon!
Adományokat banki átutalással, csekken befizetve vagy a pénztárosunknak átadva tudunk tenni.

 

Áldott Adventi időt kívánok mindannyiunknak!


Üdvözlettel: Zsugyel Kornél lelkész

Gyülekezeti gyermekfutball

Kiváló hangulatú futball minikupán vett részt gyülekezetünk ifjúsága, amelyre a Végh család focipályáján került sor. Ezúton is köszönjük a sportolási lehetőséget és a vendégséget!

 


A Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség honlapja. Készítette: Németh Róbert © Minden jog fenntartva.