Perselypénz

Evangélikus.hu

Biblia

Adó 1 %

Nyugati Egyházkerület

Online hittan

Facebook

Ökumené

Tájékoztatás - Felügyelő

Ezúton tájékoztatjuk a Gyülekezet tagjait, hogy Dr. Kostály László 8 évnyi szolgálat után 2020. szeptember 1. napjától lemondott felügyelői tisztségéről.

Az egyházi jogszabályok alapján utódja megválasztásáig feladatát Kiss Bódog Zoltán, a Gyülekezet korábbi másodfelügyelője látja el. A választással kapcsolatos előkészítés elindult, arról időben értesítjük a Testvéreket.

Dr. Kostály László testvérünk áldozatos munkáját ezúton is köszönjük, további munkájára Isten áldását kérjük!

Húsvéti lelkészi üzenet

 

A Seregek Ura velünk van, Jákób Istene a mi várunk. Zsolt 46,12b

 

Erős vár a mi Istenünk! Ezzel a mondattal köszönnek már hosszú idő óta az evangélikusok. A 46. zsoltár alapján írt Luther éneket pedig himnuszként énekeljük. A köszöntés és a himnusz is megerősít bennünket. Tudatja, hogy nem vagyunk egyedül és emlékeztet, hogy ne a magunk erejében bízzunk, hanem abban az Istenben, aki minden körülmény ellenére meg tud őrizni.


Személyesen Luther számára Wartburg Vára az egyetlen biztos menedéket nyújtó erődítmény volt. Üldözői elől ide rejtették barátai, miután nemcsak a pápai, de a birodalmi átkot is kimondták rá. Törvényen kívülisége megpecsételte sorsát. Bárki büntetés nélkül megölhette. Azzal viszont senki nem számolt, hogy ezekben a nehéz időkben még inkább Istenre tudott figyelni és idejét arra fordította, hogy Isten szavát érthető német nyelvre fordítsa honfitársai számára.


Luther otthon maradt, de nem vesztegette az idejét. Keményen dolgozott, hogy az evangélium mindenkihez eljuthasson.


Közel 500 év telt el azóta s a hírek arról szólnak, hogy veszélyben az egészségünk, veszélyben az életünk. S az otthon maradás mindenki számára ajánlott. A húsvéti ünnepet is másként kell megülnünk. De ne felejtsük, hogy a feltámadás csodája idén is azt hirdeti, hogy Jézus mindannyiunk megváltója. Valamennyiünket elhív, hogy újra Isten akarata szerint és vele békességben éljünk.


Használjuk ki az otthonmaradás lehetőségét. Használjuk fel az időnket arra, hogy elgondolkozunk arról az Istenről, aki erős várként óv meg bennünket nemcsak az ünnepek alatt, hanem az idők végezetéig.


Isten oltalmazzon mindenkit! Legyen szép ünnepünk és találkozzunk mihamarabb, amikor ez lehetségessé válik!

 

Szeretettel: Zsugyel Kornél lelkész 

Kérés idős testvéreinkhez!

Nyomatékosan kérjük idős testvéreinket, hogy a jelen helyzetben ne hagyják el otthonukat! 

Mi magunk is szívesen segítünk akár a bevásárlásban, akár ügyek intézésében.

A lelkészi hivatal telefonszáma: 06-30-2230370

 

Vigyázzunk egymásra!


A Zalaegerszegi Evangélikus Egyházközség honlapja. Készítette: Németh Róbert © Minden jog fenntartva.