Kategória: Friss hírek

A gyülekezeti tagjainknak lelki és szellemi gyarapodását, a testvéri kapcsolatok ápolását szolgálta az a kirándulás, melyet szeptember 27-re szervezett a Nőegylet.

 

 

A kellemes nyárutó, a kényelmes autóbusz, a szeretetteljes légkör mind hozzájárult ahhoz, hogy érdemes útra kelni, hogy megismerjünk más gyülekezetek életét, minden napjait.

Először pihenésképen, Fonyódon a hegyen álltunk meg. Hogy gyönyörködjünk a kicsit még fátyolosan ködös panorámában, a tanúhegyek látványában majd folytattuk utunkat a Balatonboglár felé. Itt a szép modern evangélikus templomban meghallgattuk Czöndör István lelkész beszámolóját a gyülekezetről, és arról hogyan próbálja a gyermekeket, fiatalokat bevonni a közösségi alkalmakban való részvételbe.

Kirándulásnak a fő célja a tabi gyülekezet megismerése, s velük szorosabb kapcsolat kialakítása volt. Ez a találkozás lelkészeinknek különösen nagy élményt jelentett, hiszen itt szolgáltak 10 évig, találkoztak régi kedves híveikkel. A zalaegerszegi származású fiatal lelkész, Szigeti Szilárd bemutatta nekünk a templomot, beszámolt a rengeteg munkáról, melyet a felújítással kapcsolatban végeztek.

A gyülekezeti teremben nagyon finom ebédet szolgáltak fel nekünk a mosolygós, barátságos asszonytestvérek. Mi a végén kis ajándékkal kedveskedtünk, s reméljük a szívélyes meghívásnak, majd eleget tudnak tenni, és viszonozhatjuk a csodálatos vendéglátást melyben részesítettek bennünket.
A Zala nevű kis falucskában megtekintettük Zichy Mihály festő, grafikus kúriájában lévő kiállítását, mely igen nagy hatással volt mindenkire.

Azután elbúcsúztunk a somogyi domboktól, s /rövid időre/ megnéztük a Siófoki templomot is. A felügyelő asszony ismertette az építkezés körülményeit, Józsa Márton áldozatos harcát a munkák során, és elszoruló szívvel gondoltunk az nap elhunyt Makovecz Imre tervezőre.

6 óra felé érkeztünk Szárszóra, az evangélikus konferenciai és missziói központba. Itt a vezető, Végh Szabolcs igazgató, milyen környezetbarát változtatásokat végeztek az épületben, melyekkel igyekeznek követésre biztatni más intézményeket is.

A finom vacsora elfogyasztása után még a balatoni alkonyatban, majd hazafelé indultunk. Az egész nap eseményeire visszagondolva, - fűszerezve a közös imádságokkal, énekekkel, áldásokkal – éreztük, hogy jó úton járunk.

 

{vsig}Kirand_2011{/vsig}